Get Up & Make it happen!

 

Het thema van het festival is: Get up & Make it Happen

De jongeren van The Coaching Company volgen een programma van een half jaar vol leuke, inspirerende en uitdagende trainingen, workshops en opdrachten zodat zij zichzelf beter leren kennen, hun talenten en en kwaliteiten zodat zij hierna een keuze kunnen maken die past bij hun persoonlijkheid.

De trainingsweken persoonlijk leiderschap, ‘wie ben ik?‘ worden afgewisseld met creatief leiderschap. De vraag ‘wat kan ik?’ staat centraal in deze trainingsweken. Wanneer je weet wat echt belangrijk voor je is, dan ben je er namelijk nog niet helemaal. Het is ontzettend waardevol om te weten waar je talenten en kwaliteiten liggen, te ontdekken waar je energie van krijgt, plezier uit haalt en wat je allemaal nog meer in je mars hebt. Daarom hebben we een soort speeltuin gecreëerd waarbinnen onze jongeren veilig kunnen leren, ontdekken, groeien, creëren, doen én fouten maken. Iets weten of iets hebben geleerd is namelijk één ding, maar het ook daadwerkelijk toepassen dat is pas echt next level. Dat vergt oefening, dat vergt regelmatig op je gezicht gaan en weer opstaan. Dat weten wijzelf als geen ander. Daarom dus creatief leiderschap, zodat onze jongeren toepassen wat zij hebben geleerd. In deze trainingsweken organiseren zij het Getup festival. Ook leren zij allerlei praktische vaardigheden, zoals creatief en kritisch denken, samenwerken, brainstormen, plannen (scrummen), netwerken en samenwerken in projecten. Niets mooier dan een mega uitdagende opdracht tot een mooi einde te brengen! Kortom: Get up & Make it Happen!

Tijdens het programma zijn onze jongeren op zoek naar een invulling voor de toekomst (studie of werk). Onderdeel van het programma is dat zij vrijwilligerswerk doen en voor zichzelf stages en meeloopdagen organiseren. Dit geeft hen de kans organisaties, bedrijven en doelgroepen te leren kennen en professionals ontmoeten. Dit geeft hen de mogelijkheid de wereld te verkennen,  buiten hun comfortzone te stappen, en nieuwe talenten te ontdekken en vaardigheden te ontwikkelen. Dit draagt bij aan de keuze voor hun toekomst. Dit deden we eerst in het kader van het project rondom de Maatschappelijke Diensttijd, en sindsdien is het onderdeel van ons programma omdat: iets doen voor een ander je voldoening geeft en je gelukkig maakt. En die ervaring willen we hen uiteraard niet onthouden. Dus: Get up & Make it Happen! 

Koop je ticket!